Brevbasen

Samtlige kendte breve til, fra og om H.C. Andersen, heraf mange, der aldrig har været udgivet før.

Motiver i H.C. Andersens eventyr og historier

En database med religiøse motiver i H.C. Andersens eventyr og historier. 122 forskellige motiver og deres forekomster præsenteret i 692 tekststeder fra 166 tekster.

Avanceret søgning

Bibliografier – bibliografisk database

Oplysninger om alle digterens udgivelser – eventyr, romaner, skuespil, digte osv. – og litteraturen om H.C. Andersen og hans værk. Bibliografierne dækker tilsammen tidsrummet fra 1822, hvor Andersen debuterede, til i dag og medtager udgivelser på mange sprog.

Avanceret søgning

Anmeldelser - samtidens anmeldelser af H.C. Andersen

Anmeldelser indeholder anmeldelser fra H.C. Andersens samtid, de anmeldelser, han selv læste og reagerede på. Stoffet svarer til omkring 200 trykte sider og opruller en del af historien om, hvordan Andersen blev modtaget af sin danske samtid.

For at skabe et overblik over en del af stoffet, har Lars Bo Jensen skrevet en artikel om den kulturelle elites litterære kritik af Andersen.

Avanceret søgning

De internationale H.C. Andersen-konferencer

H.C. Andersen-Centret afholdt den fjerde internationale HCA-konference på Syddansk Universitet i Odense 1.-5. august 2005. Temaet var H.C. Andersen mellem børne- og voksenlitteratur. Læs mere her.

Indlæggene fra de internationale H.C. Andersen-konferencer er artikler af høj kvalitet. De er værdifulde for H.C. Andersen-forskning og -studier og er stadig hyppigt efterspurgte – men kan være vanskelige at fremskaffe. Derfor har vi publiceret indlæggene fra de to første af de foreløbig tre internationale H.C. Andersen-konferencer, Andersen og Verden og A Poet in Time.

Avanceret søgning

Artikler

Vi har desuden nogle få artikler om H.C. Andersen og links til flere artikler.

Andre forskningsmæssige ressourcer:

Der opstod en fejl. Til forsiden.
An error occurred. To the front page.