Rundt om Andersen er hjemmesidens mest sammensatte afdeling. Her er alt det, der er svært at rubricere - og det vil ofte sige de mest underholdende emner:

Drømmene er fascinerende læsning. Man oplever at komme tæt på mennesket H.C. Andersen, når man læser hans drømme. Drømmene serverer dog ikke Andersen på et sølvfad - undtagen måske for psykoanalytikere - i hvert fald deler han ens undren over de ofte vilde og sære drømme.

Citaterne er selvfølgelig helt uundværlig klassisk dannelse! Her kan man se hvor de kendte citater kommer fra og måske lære nye at kende.

Borges hilsen er Victor Borges personlige hilsen til H.C. Andersen - en hilsen fra én dansk verdensborger til en anden. De elskede begge fædrelandet og modersmålet. Som Andersen sagde: Du danske sprog, du er min moders stemme. Hør Victor Borge spille Andersens digt "Danmark, mit Fædreland".

August Strindberg var en beundrer af H.C. Andersen, og det fremgår af dette interview, Strindberg gav i Politiken 2. april 1905, 100-årsdagen for H.C. Andersens fødsel. Interviewet er gengivet på både dansk og svensk.

Quizzen - test dine evner! Du kan skrive resultatet ud eller sende det til andre som link.

Illustrationsgalleriet er et galleri til illustrationer af H.C. Andersens værker - især børns illustrationer af eventyr.

Spørgsmål og svar om H.C. Andersen er en samling af svar på spørgsmål, vi ofte bliver stillet – og dem, vi gerne ville stilles!

En skolestil om H.C. Andersen: "H.C. Andersen – den største forfatter nogensinde!" - en skolestil om H.C. Andersen skrevet af to piger i 8. klasse på Skovshoved skole i 1999.

Vejret på HCAs fødselsdag – i 1805!

H. C. Andersen og Køge (pdf, 2,5mb). Gunnar Solvang fra Køge museum har lavet en fin folder om Andersen-relevante forhold i Køge, som vi har fået lov til at lægge ud her.
Af indholdet kan nævnes: Familien Melchior, "O Gud, O Gud i Kjøge", Andersen på rejse og breve med Køge-tilknytning.