Hjælp til søgemaskinen

Tilbage til søgemaskinen

Denne side forklarer hvordan søgemaskinen bruges. Du kan få hjælp til følgende emner:

1 Søgesiden
1.1 Søgestreng
1.2 Søge-afgrænsning

2 Resultat-siden
2.1 Sortering af resultater m.m.
2.2 Søgning i resultater

1 Søgesiden

Forsiden til søgemaskinen giver dig mulighed for at indtaste en søgestreng og evt. vælge hvilke områder du vil søge i.

1.1 Søgestreng

Indtast de ord du gerne vil søge efter.
Bemærk: Søgemaskinen søger kun efter hele ord, se nedenfor for dele af ord.
Bemærk: Søgeord på mindre end 4 tegn bliver sorteret fra! Og ord der forekommer meget hyppigt i søgefelterne, vil også blive sorteret fra.

Følgende regler gælder for søgestrengen:

1.2 Søgeafgrænsning

Hvis der fremgår et område kaldet søgeafgrænsning på forsiden, så kan der her vælges søgeområder til og fra. Sæt kryds ved de områder du gerne vil søge i.

2 Resultat-siden

Efter du har startet en søgning kommer resultatsiden frem. Den viser rækker med resultater, som evt. er opdelt i flere kolonner, der giver dig mere information om resultatet. Under overskriften kan du se hvor mange resultater der findes, hvilke du ser på lige nu og hvad du har søgt efter. I højre side er der mulighed for at vælge hvor mange resultater du vil se per side. Linjen med sidetal giver dig mulighed for at bladre mellem resultatsiderne.

2.1 Sortering af resultater m.m.

Klik på en kolonneoverskrift for at sortere efter denne kolonne. (Det er ikke alle kolonner der kan sorteres efter). Den kolonne der pt. er sorteret efter er markeret med en lille pil, der også viser om det er i stigende eller faldende rækkefølge

2.2 Søgning i resultater

Under informationen om den nuværende søgning findes to links. Det ene giver dig mulighed for at starte en ny søgning, det anden giver dig mulighed for at søge i de resultater, du allerede har fundet. Begge links sender dig til søgeforsiden, men hvis du søger i resultater vil det fremgå.

Tilbage til søgemaskinen.