Tidstavle

Bogen H.C. Andersens liv. Dag for dag

Tidstavlen er en internet-udgivelse af bogen H.C. Andersens liv. Dag for dag (310 sider med person- og emneregister, Aschehoug, København 1998), som på sin side er en ny, revideret og udvidet udgave af H.C. Andersen – liv og værk. En tidstavle 1805-1875 (Aschehoug, København 1993).

Tidstavlen er struktureret kronologisk og er meget faktuelt orienteret. Hensigten med dette er at lave et godt opslagsværk og undgå at lave en fortællende biografi, der forfølger bestemte linjer og udelukker oplysninger for at fortælle en bestemt historie. Oplysningerne i tidstavlen er dog naturligvis også et udvalg – de biografiske oplysninger om Andersens liv er for omfattende til at rummes i én bog.

Fotografi af H.C. Andersen taget af Franz Hanfstaengl i München d. 10. juli 1860

Begrundelsen for i den grad at gå i detaljen med H.C. Andersens liv er dels et videlystent publikum - vi bliver spurgt om alt muligt og bruger ofte selv tidstavlen for at svare folk - dels at belyse forholdet mellem mennesket og digteren H.C. Andersen, der er tættere og mere relevant end det er tilfældet med måske nogen anden digter.

Man kan klikke sig ind i tidstavlen via års-indekset eller emneregisteret, og man kan søge i den: