Søgeord: hr. + mickel + i + odense + et + fremmed + navn + det + hj%C3%A6lper + straks. Ny søgning. Søg i resultater

Søgningen gav 8 resultater.

Ved Husets Muur stod en Hæk af Geranier

Der sad hun paa Trappens Marmorsteen, Saa ung, saa deilig, hun solgte Kastanier, Sad med Blomst i Haaret og med bare Been, Hun saae med to Livsens Øine paa Een, Var man ei en Ismand, straks blev man en Spanier. (ill.Tid. Nr. 184, p. 219). Sværmere udgivet af danske Konstnere og Studenter. 1863. Chr. Falkenbergs Boghandel, Kjøbenhavn 1863. Heri s. 45: Har du seet Meer end Perler og Guld? Meer end Perler og Guld? - jeg har ikke seet Sølv i otte Dage. S. 133: Fra en Reise i Spanien [med digtet Ved Husets Muur, med Karikaturtegning af H.C. Andersen] s. 157: Illustrationer til danske Klassikere.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1863
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 16913
[Informationer opdateret d. 9.12.2013]

Mosaik.

I anledning af en forestaaende stor Midsommerfest ved Leksand i Dalarne minder de svenske Blade om, hvorledes H.C. Andersen under en Rejse i Sverige kom til Leksand og tog ind paa den gamle Gæstgivergaard. [...] En Datterdatter af Gæstgiveren saa H.C. Andersen klippe Silhuetter, i hvilken Kunst han jo var fremragende. Hun bad ham om at klippe nogle Figurer til Honningkage-Forme, og H.C. Andersen var straks med paa Spøgen. Han klippede Grise, Geder, Dalkarle og Dalkuller og Kobbersmeden i Leksand lavede Forme efter Figurerne. [peberkager] Nationaltidende, 6.5.1929.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 6. maj 1929
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 15702
[Informationer opdateret d. 21.8.2012]

Dansk guldalder og norsk kritik.

Julius Clausen: fremdrager Brudstykker af en Rejsedagbog, som den norske Student Peter Jonas Collett, Wergelands Svoger, skrev under et Ophold i København i Eftersommeren 1838. Collett har mødt en Række af Guldalderens store Skikkelser, først og fremmest Oehlenschläger og H.C. Andersen, der lysende af Velvilje straks forærer Nordmanden et Hefte af sine Eventyr med Tilskrift ... (se: 13042 ) Dagens Nyheder, 10. Juli 1935.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 10. juli 1935
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 17079
[Informationer opdateret d. 14.5.2012]

Eftersøgte og smukke Bøger

Heri dele af afd. Professor Einar Christiansens engelske bibliotek. Katalog Nr. 83 [1940]. Andr. Fred. Høst & Søn. kataloget s. 3: "Nye Eventyr og Historier, Anden Samling" 1858. Med dedikation til Frøken Agnes Dunlop:

[Michael Rosing, Digter og pindar-Oversætter blev 1863 konstitueret som adjunkt ved Sorø lærde skole. Samme år ægt3de han Agnes Dunlop, der var ddatter af plantageejer på St. Croix John Balthazar Dunlop]

Frøken Agnes Dunlop:
Ved Slagelse, den gamle Skole-Stad,
Just, som vi begge to paa Vognen sad,
Faldt disse Blade bunden i Bouquet,
Bragt fra min Haves bedste Blomster-Plet,
ned til Dem - og nu her hvor nydeligt!
Fortællingen derom er straks et Digt.

fra H.C. Andersen.

kataloget s. 4: Improviseret vers skrevet i bogen

Missis seer til Lovdi hen,
Han kjæmmet var og vasket,
Hun siger "Var han en Ungersvend,
Til Gretnagreen vi trasket!"

Missis sidder saa luunt og godt,
klapper Lovdis Manke,
Hen er for hende som Æblekompot,
Han er hendes stadige Tanke.

Missis kjører i Sharabank,
Og det har der gjort saa mange,
Hun kysser paa Lovdis Pusselank,
Og taber Shawlet to Gange.

Missis og Lovdi sættes paa Vers,
De sidde til Verdens Ende,
ingen maa komme de to paatvers.
Han gøer og hun vil skjende.

H.C. A.

Basnæs Juni 1862.

Udgivet 1940
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 19893
[Informationer opdateret d. 4.1.2016]

Berlingske Tidende 2. April 1955.

Eventyr-Digteren hyldes. Eventyret i Odense. Den unge Andersens Velgørere. Er der stadig Interesse for H.C. Andersen. H.C. Andersens Eventyr som Inspirationskilde. Jean Hersholt gør et nyt Fund. Fornem H.C. Andersen-Fest med berømte Udlændinge. H.C. Andersen - 2. april 1805 - 1955. H.C. Andersen-Legat til Karen Blixen. H.C. Andersen og Magasin. Den moderne Opdagelse af H.C. Andersen. Emil Frederiksen: Danmarks Gave til Verden. H.C. Andersens Tagkammer. Den galante Andersen (Emilie Schmidt var lærerinde på Holsteinborg, jævnaldrende med HCA. En aften blev hun bedt om at spise på sit værelse, da de ellers ville være 13 til bords. HCA hørte, gik straks ud og plukkede en fin buket, og satte den i en Buketholder, som han klippede af guldpapir og sendte op på Frk. Schmidts værelse. Senere citerede han digtet: om Rosenbladet Brev . Radio Roma: H.C. Andersen-Hyldest. Berlingske Tidende, 2. April 1955. - Foromtale: Berlingske Aftenavis 31.3.1955.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 2. april 1955
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 19058
[Informationer opdateret d. 20.4.2017]

H.C. Andersen kastet af hestevogn ved Moesgård.

Eventyrdigteren havde ikke blide minder fra besøget [på Moesgård] hos godsejer Dahl. - Så gik det straks bedre på Wilhelmsborg [hos godsejer Güldencrone]. Demokraten, 25.1.1960.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 25. januar 1960
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 20433
[Informationer opdateret d. 9.8.2017]

Mesenat, marked og litteratur

Tore Rem: Midtsommers 1987 hadde forfatteren Dag Solstad et essay på trykk i avisa Klassekampen. Essayet het «Det forferdelige savn», og inneholder en beretning – en fortelling med et muligens noe uklart forhold til virkeligheten – som på et overordnet plan knytter an til mitt tema:
Jeg tillater meg […] å erklære at i Norge finnes det en styrtrik mann, som ikke har den ringeste interesse for litteratur, men som er filosofisk interessert, og gjerne vil bruke noen penger på å få virkeliggjort en for ham besettende idé: At en av landets mest framtredende forfattere skal skrive bare for seg sjøl, og for ingen andre. Han har valgt ut meg som den forfatter som skal virkeliggjøre hans ideer, ikke tilfeldig, men på bakgrunn av en del uttalelser jeg har gitt i aviser hvor jeg har uttrykt at leserne ikke interesserer meg, og at jeg skriver mine bøker utelukkende for meg sjøl. Han har tilbudt meg en pakt. For hver gang jeg har skrevet en roman, skal jeg kunne heve et honorar på kr. 800 000, mot straks å legge den ferdige roman ned i et brannsikkert skap, som så låses og nøklene kastes. Skulle jeg slå til på dette tilbudet?
idunn.no - Nytt Norsk Tidsskrift/2005/Nr 02/ pp 117-26. Heri p. 119: Om HCAs gode evne til at skaffe bidrag fra mæcen.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 2005
Sprog: norsk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 15743
[Informationer opdateret d. 4.12.2013]

Eventyrdronningen.

Jens Andersen: Når man spørger til dronning Margrethes forhold til H.C. Andersen, træder man straks ind i et langt og lykkeligt liv med oplæsning, saks, lim, leg med sprog - og billeder, billeder og atter billeder. Om dette og meget mere fortæller Hendes Majestæt Dronningen her i et interview til Jens Andersen, der har arrangeret samtalen på Amalienborg i syv små historier. Sådan som H.C. Andersen i sin tid fortalte eventyret om "Snedronningen", der har inspireret Dronning Margrethe. Berlingske magasin Søndag, 27.3.2005.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 27. marts 2005
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 20210
[Informationer opdateret d. 11.1.2017]

Søgeord: hr. + mickel + i + odense + et + fremmed + navn + det + hj%C3%A6lper + straks. Ny søgning. Søg i resultater